לנוטריון סמכות להעניק לפונים אליו אישורי נוטריון למטרות שונות. סמכות זו ניתנה לנוטריון מכוח סעיף 7 לחוק הנוטריונים וכן מתוקף התקנות שהותקנו בעקבותיו. אישורים נוטריוניים הינם בעלי חשיבות רבה, עקב העובדה שהינם יכולים לשמש כראיה חזקה בבית המשפט לנכונות הכתוב במסמך המאושר. בנוסף, לא כל אדם יכול להיות נוטריון, אלה אך ורק עורך דין בעל וותק של 10 שנים לפחות, אשר עבר קורס המכשיר אותו לאמת מסמכים ולעסוק כנוטריון.
תרגום מסמכים, זהו שירות נוסף המהווה חלק מתוך אישורי נוטריון אותם רשאי האחרון להעניק לפונים. לא אחת הנוטריון אליו פונים, במטרה לתרגם מסמך פלוני, ישלוט היטב בשפה הרלוונטית לאותו מסמך. היה והשפה הנדרשת אינה שגורה בפי הנוטריון האחרון אינו רשאי לאשר את המסמך. לעיתים, כאשר המוסד אליו מיועד המסמך מתיר זאת, רשאי הפונה לגשת אל משרד תרגום מקצועי בכדי שיבצע את מלאכת התרגום, כאשר על המתרגם להצהיר בפני הנוטריון שהינו שולט בשפת המסמך וכי התרגום נאמן למקור.
בין סוגי אישורים נוטריוניים ניתן למצוא: מסמכים משפטיים שונים כגון חוזים, צוואות וכדומה, אישורים אקדמאיים, מסמכים רפואיים ועוד.
על הנוטריונים להיות זהירים ביותר בביצוע תפקידם. אחת ממטלותיהם של הנוטריונים, הינה לזהות את הפונה כאדם אשר חותם על המסמך. הפעולה מיועדת למנוע זיופים של מסמכים ורמאויות, דבר לו עלולות להיות השלכות קשות לצדדים שלישיים.
כוחם של אישורי נוטריון הינו רב ביותר, אי לכך חוקקו כללי האתיקה המקצועיים בחוק הנוטריונים למען פיקוח ושליטה על כוח זה. קיימת סכנה כי היה ונוטריון ישתמש בחוסר תום לב בסמכותו הדבר עלול להביא לפגיעה בצד ג', עקב מתן גושפנקא משפטית למסמך מסוים למשל. בהמשך לכך הוקמה ועדת הנוטריונים, אשר תפקידה לפקח על המעניקים אישורים נוטריוניים ולהקפיד על כללי האתיקה והנהלים.